Japanse tuinen en ikebana/Japanese gardens and Ikebana

Op deze blog zullen we berichtjes en informatie plaatsen over Japanse tuinen en ikebana.
Japanese gardens, floral design and musings about living a good life.

Sunday, November 25, 2012

Workshop Sogetsu Branch Nederland


De Sogetsu study group van België en de Sogetsu branch van Nederland werken dikwijls samen  Voor de workshops gebeurt het dan wel al eens dat teachers van België uitgenodigd worden om in Nederland een workshop te verzorgen of andersom.

Een aantal weken geleden hebben Ingrid Van Tilburg en ikzelf elk een workshop gegeven in Nederland voor de Sogetsu branch. In Nederland is men zeer gepassioneerd met Ikebana bezig, dus de lat ligt er wel een beetje hoog.

Ingrid had als thema  met lijnen een driedimensionale vorm creëren. Zij had origineel materiaal meegebracht. Gedroogde wortels van Bamboe. ( Is wat wij denken want op het etiketje stond nohan sticks maar daar had niemand al van gehoord ) Met een stuk of negen stokken en beginnende van een driehoek was het de bedoeling om tot driedimensionaal object te komen.
Op de website van de Nederlandse branch kan je de resultaten van deze workshop zien http://www.sogetsubranchnederland.nl/galerij/2012/ingrid%20v%20tilburg%20vm%20in%20zevenbergen%2010%20nov/default.asp


In de namiddag was het mijn beurt. Ik had als materiaal bamboe.Bamboe kan je als container gebruiken voor je arrangement maar voor deze workshop was het de bedoeling om de bamboe te splijten en te vervormen. Met zaag, hamer, bamboo splitter en boormachine zijn we allen aan de slag gegaan. De resultaten van deze workshop kan je ook bekijken op de website van de Nederlandse branch
http://www.sogetsubranchnederland.nl/galerij/2012/ilse%20beuenen%20in%20zevenbergen%20nm%2010%20nov/default.asp

The Sogetsu Study Group of Belgium and the Sogetsu branch of the Netherlands often cooperate. For the workshops sometimes teachers from Belgium are invited to the Netherlands to give a workshop or vice versa.

A few weeks ago, Ingrid Van Tilburg and I each have given a workshop in the Netherlands . In the Netherlands they are very passionate about Ikebana

 Ingrid's  theme was,
create with lines  a three dimensional shape. She had brought original material. Dried roots of bamboo. (Is what we think because the label said nohan sticks but no one had heard of) With nine of so sticks and beginning with a triangle,  was the intention to create a three-dimensional object .

On the website of the Dutch branch, you can see the results of this workshop

http://www.sogetsubranchnederland.nl/galerij/2012/ingrid%20v%20tilburg%20vm%20in%20zevenbergen%2010%20nov/default.asp 

In the afternoon it was my turn. I had chosen Bamboo as material you can use bamboo as a container for an arrangement but the purpose of this workshop was for the bamboo to split and warp. With saw, hammer, drill, bamboo splitter,.....we all went to work.  
The results of this workshop can also be viewed on the website of the Dutch branch
http://www.sogetsubranchnederland.nl/galerij/2012/ilse%20beuenen%20in%20zevenbergen%20nm%2010%20nov/default.asp 

 

No comments:

Post a Comment